Scroll voor meer
Merel Kamp
Functie
Europees Merken- en Modellengemachtigde - Partner
Telefoon
+31 20 4400 999
Mobiel
+31 6 2830 8841

WTR1000: "Kamp, who served on the board of the Benelux Association of Trademark and Design Law (BMM) from 2007 until 2015 provides clear and pertinent advice”, which is valued by in-house counsel facing time and budget pressures." 

Merel is partner bij (en mede-oprichter van) Turnstone en actief als Europees Merken- en Modellengemachtigde. Merel adviseert bedrijven over de bescherming en handhaving van hun merk- en modelrechten in binnen- en buitenland.

Tot haar cliënten behoren veelbelovende start-ups en grote internationale bedrijven, welke zij assisteert bij de registratie en het management van de wereldwijde IP portfolio.

Met meer dan 15 jaar ervaring als merkengemachtigde is Merel snel in staat een merkenportefeuille te analyseren, te verbeteren en te stroomlijnen.

Daarnaast zet Merel zich graag actief in voor diverse beroepsverenigingen. Zo heeft zij van 2007-2015 zitting gehad in het bestuur van de Benelux Beroepsvereniging (BMM) en werd zij voorzitter van de Keurmerkcommissie van BMM. Sinds 2019 is Merel lid van het bestuur van de Beneluxstichting Beroepsopleiding Merken- en Modellengemachtigden (BBMM). BBMM verzorgt een Beroepsopleiding ter voorbereiding op een zelfstandige uitoefening van de beroepspraktijk van Benelux Merken- en Modellengemachtigden.

Voor de oprichting van Turnstone was Merel merkengemachtigde bij één van de grootste merken- en octrooibureaus en tot 2013 werkzaam als partner bij een groot Amsterdams merkenbureau.

Als Europees Merken- en Modellengemachtigde is Merel verder lid van diverse internationale beroepsverenigingen, zoals de International Trademark Association (INTA) en de Pharmaceutical Trade Marks Group (PTMG).

Vakblad World Trademark Review over Merel:

"An especially popular choice among small and medium-sized enterprises and Netherlands-based international brands, Kamp is known for her strategic savvy and client-handling skills; she also has a penchant for pharmaceuticals trademarks."